пʼятниця, 18 листопада 2016 р.

Розділ 4. Оформлення технологічних карток.


Технологічні картки на продукцію підприємств харчування, є нормативним документом, розроблені управлінням громадського харчування Дніпропетровського облвиконкому.
Технологічні карти складені на основі «Сборника рецептур блюд и кулинарных изделий для предприятий общественного питання». В технологічних картах подані рецептури страв і кулінарних виробів (з урахуванням діючих норм, уточнені на основі проведених виробничих відпрацювань), технологічні вимоги до основної сировини, вимоги до якості страв, відпуску страв та їх оформлення.
У зв'язку з виникненням нових підприємств різних форм власності і зростанням попиту споживачів на нові страви складаються технологічні картки, в яких вказуються норми закладки сировини, вихід напівфабрикатів і готових виробів, встановлені у відповідності з діючими нормами відходів і втрат при холодній і тепловій обробці сировини.
Технологічні картки на нові рецептури розглядаються і затверджуються в установленому порядку згідно з наказом Міністерства економіки України від 25 вересня 2000 року № 210 «Порядок розробки та затвердження технологічної документації на фірмові страви, кулінарні та борошняні кондитерські вироби на підприємствах  харчування».

Немає коментарів:

Дописати коментар