Технологічні картки на
продукцію підприємств
харчування, є нормативним документом, розроблені управлінням громадського
харчування Дніпропетровського облвиконкому.
Технологічні
карти складені на основі «Сборника рецептур блюд и кулинарных изделий для предприятий общественного
питання». В технологічних картах подані рецептури страв і кулінарних виробів (з
урахуванням діючих норм, уточнені на основі проведених виробничих
відпрацювань), технологічні вимоги до основної сировини, вимоги до якості
страв, відпуску страв та їх оформлення.
У
зв'язку з виникненням нових підприємств різних форм власності і зростанням
попиту споживачів на нові страви складаються технологічні картки, в яких
вказуються норми закладки сировини, вихід напівфабрикатів і готових виробів,
встановлені у відповідності з діючими нормами відходів і втрат при холодній і
тепловій обробці сировини.
Технологічні картки на нові рецептури розглядаються і затверджуються в
установленому порядку згідно з наказом Міністерства економіки України від 25
вересня 2000 року № 210 «Порядок розробки та затвердження технологічної
документації на фірмові страви, кулінарні та борошняні кондитерські вироби на
підприємствах харчування».
Немає коментарів:
Дописати коментар