Перелік рекомендованих тем
рефератів
з «Технології приготування їжі
з основами товарознавства»
з професії «Кухар» 3 розряду
1. Білки в харчових продуктах.
2. Жири в харчових
продуктах.
3. Вуглеводи в
харчових продуктах.
4.
Вода в харчових продуктах.
5.
Мінеральні
речовини в харчових продуктах.
6.
Ферменти
в харчових продуктах.
7. Решта речовин в харчових продуктах.
8. Стандартизація харчових продуктів.
9.
Основи
зберігання та способи консервування харчових продуктів.
10.
Хімічний
склад овочів.
11.
Як
і коли з’явилися овочі.
12.
Характеристика і обробка бульбоплодів.
13.
Картопля.
14.
Капустяні овочі.
15.
Цибулеві овочі.
16.
Пряні овочі.
17.
Гарбузові овочі.
18.
Десертні овочі.
19.
Коренеплоди.
20.
Томатні овочі.
21.
Салатно-шпинатні овочі.
22.
Форми нарізання овочів.
23.
Хімічний склад риби.
24.
Характеристика і обробка консервованих овочів.
25.
Характеристика грибів.
26.
Родини риб.
27.
Класифікація риби.
28.
Обробка лускатої риби.
29.
Котлетна маса з риби і приготування напівфабрикатів з неї.
30.
Обробка безлускатої та окремих видів риби.
31.
Хімічний склад м’яса. Тканини м’яса.
32.
Класифікація м’яса.
33.
Технологічний процес обробки м’яса.
34.
Кулінарне розбирання і обвалювання яловичої, свинячої і баранячої туш.
35.
Котлетна маса з м’яса і приготування напівфабрикатів з неї.
36.
Види і обробка субпродуктів.
37.
Хімічний склад і класифікація
сільськогосподарської птиці.
38.
Обробка
сільськогосподарської птиці та
дичини.
39.
Способи теплової обробки продуктів.
40.
Характеристика харчових жирів.
41.
Топлені жири тваринного походження.
42.
Жири рослинного походження.
43.
Маргарин та кулінарні жири.
44.
Зерно.
45.
Хімічний склад зерна, круп.
46.
Характеристика круп.
47.
Характеристика бобових.
48.
Характеристика макаронних виробів.
49.
Способи варіння каш.
50.
Відварні страви з бобових.
51.
Відварні страви з макаронних виробів.
52.
Супи
картопляні з крупою, бобовими і макаронними виробами.
53.
Супи
з бобовими.
54.
Супи
з різними овочами.
55.
Супи
молочні з крупою і макаронними виробами.
56.
Характеристика молока, вершків.
57.
Характеристика вершків.
58.
Характеристика молочних консервів.
59.
Характеристика молочнокислих продуктів.
60.
Будова та хімічний склад яйця. Види яєць за
строками зберігання та категоріями.
61.
Яєчні продукти, їх асортимент.
62.
Відварні страви з яєць.
63.
Смажені яєчні страви.
64.
Страви і гарніри з відварних овочів.
65.
Страви і гарніри з смажених овочів.
66.
Страви і гарніри з запечених овочів.
67.
Страви
і гарніри з тушкованих овочів.
68.
Види
та сорти пшеничного борошна.
69.
Історична довідка про вареники.
70.
Вареники.
71.
Вироби
з прісного тіста різних країн.
72.
Галушки.
73.
Домашня локшина.
74.
Асортимент начинок.
Перелік рекомендованих тем
рефератів
з «Технології приготування їжі
з основами товарознавства»
з професії «Кухар» 4 розряду
1. Обробка риб осетрових порід. Обробка риб без луски.
2. Приготування рибних напівфабрикатів з усіх видів риб.
3. Підготовка риби для фарширування у цілому вигляді,
кругляками та філе.
4. Обробка харчових відходів з риби.
5. Технологія приготування натуральної січеної маси з риби
та напівфабрикатів з неї.
6. Характеристика і обробка морепродуктів.
7. Технологія приготування великошматкових напівфабрикатів
для варіння, смаження, тушкування.
8.
Технологія
приготування порційних напівфабрикатів з яловичини для смаження.
9.
Технологія
приготування порційних напівфабрикатів для смаження з м’яса свинини, баранини,
телятини.
10. Технологія приготування дрібношматкових напівфабрикатів.
11. Технологія приготування натуральної січеної маси з м’яса та
напівфабрикатів з неї.
12. Технологія приготування напівфабрикатів з птиці.
13. Способи заправляння птиці перед тепловою обробкою.
14. Технологія приготування котлетної маси з птиці та
напівфабрикатів з неї.
15. Приготування напівфабрикатів із субпродуктів.
16. Характеристика прянощів.
17. Характеристика приправ.
18. Технологія приготування борошняної та бурякової
пасеровок.
19. Технологія приготування
бульйонів.
20. Загальні правила відпуску бульйонів, з різними гарнірами.
21. Асортимент борщів.
22. Капусняки.
23. Щі.
24. Розсольники.
25. Солянки.
26. Супи-пюре.
27. Холодні супи.
28. Солодкі супи.
29. Технологія приготування соусу червоного основного на
м’ясному бульйоні та його похідних.
30. Технологія приготування соусу білого основного на
м’ясному бульйоні та його похідних.
31. Технологія приготування соусів на рибному бульйоні.
32. Технологія приготування соусів молочних, сметанних та
грибних.
33. Технологія приготування холодних соусів та заправок.
34. Технологія приготування солодких соусів.
35. Технологія приготування соусів: томатного, сметанного,
сметанного з томатом.
36. Технологія приготування соусів: молочного основного,
молочного солодкого, яблучного, абрикосового.
37. Технологія приготування соусів грибних та маринаду
овочевого.
38. Складні форми нарізання овочів.
39. Елементи оформлення, композиції.
40. Страви зі смажених овочів.
41. Страви з тушкованих овочів і грибів.
42. Страви з запечених овочів і грибів.
43. Омлети.
44. Характеристика сиру.
45. Страви з сиру.
46.
Запіканки з сиру.
47.
Сирники.
48. Страви з каш.
49. Запіканки з каш.
50. Страви з бобових.
51. Страви з макаронних виробів.
52. Відварні страви з риби.
53. Риба припущена.
54. Страви зі смаженої риби.
55. Страви з тушкованої риби.
56. Страви з запеченої риби.
57. Страви з фаршированої риби.
58. Страви з натуральної січеної рибної маси.
59. Страви з котлетної рибної маси.
60. Страви з продуктів моря.
61. Відварні м’ясні страви.
62. Страви з м’яса, смаженого великим шматком.
63. Страви з м’яса яловичини, смаженого порціонними шматками.
64. Страви з м’яса дрібної худоби, смаженого порціонними шматками.
65. Страви з м’яса, смаженого дрібними шматочками.
66. Тушковані м’ясні страви.
67. Запечені м’ясні страви.
68. Страви з натурального січеного м’яса.
69. Страви з котлетної маси м’яса.
70. Відварені і припущені страви з птиці.
71. Страви зі смаженої птиці.
72. Тушковані страви з птиці.
73. Страви з котлетної маси птиці.
74. Страви із субпродуктів.
75. Характеристика рибних консервів, пресервів.
76. Характеристика ковбаси.
77. Характеристика баликових виробів.
78. Характеристика сирів.
79. Характеристика хліба і хлібобулочних виробів.
80. Історична довідка про бутерброди.
81. Бутерброди.
82. Бутербродні торти.
83. Салати із сирих овочів.
84. Салати із варених овочів,
85. Вінегрети.
86. Салати із м’яса.
87.
Салати
із м’яса без майонезу.
88.
Салати
із птиці без майонезу.
89. Салати із птиці.
90. Салати із риби.
91. Салати із риби без майонезу.
92. Технологія приготування страв і закусок з овочів.
93. Технологія приготування страв і закусок з сиру та яєць.
94. Технологія приготування страв і закусок з риби і рибних
продуктів.
95. Технологія приготування страв і закусок з м’яса і м’ясних
продуктів.
96.
Характеристика зерняткових плодів.
97.
Характеристика кісточкових плодів.
98.
Характеристика
ягід.
99.
Характеристика
горіхоплідних.
100.
Характеристика
субтропічних та тропічних плодів.
101.
Характеристика цукру.
102.
Характеристика меду натурального.
103.
Характеристика
крохмалю.
104.
Страви з натуральних плодів та ягід.
105.
Компоти.
106.
Узвари.
107.
Киселі.
108.
Характеристика драглеподібних речовин.
109.
Асортимент желе.
110.
Муси.
111.
Самбуки.
112.
Креми
драглеподібні.
113.
Технологія
приготування та подавання желеподібних страв.
114.
Гарячі
солодкі страви.
115.
Історична
довідка про чай.
116.
Характеристика
чаю.
117.
Технологія
приготування та подавання чаю.
118.
Історична
довідка про каву.
119.
Характеристика
кави.
120.
Технологія
приготування та подавання кави.
121.
Характеристика
какао.
122.
Характеристика,
приготування, подавання какао та шоколаду.
123.
Характеристика
розпушувачів.
124.
Технологія
приготування начинок.
125.
Технологія
приготування солодких начинок.
126.
Млинці.
127.
Налисники.
128.
Технологія
приготування дріжджового тіста.
129.
Технологія
приготування виробів з дріжджового тіста безопарним
способом.
130.
Технологія
приготування виробів з дріжджового тіста
опарним способом.
131.
Технологія
приготування багатопорційних виробів з дріжджового тіста.
132.
Технологія
приготування піци.
133.
Технологія
приготування прісного здобного тіста та виробів з нього.
134.
Пироги.
135.
Пиріжки.
136.
Рулети
з тіста.
137.
Кулебяки.
138.
Оладки.
Немає коментарів:
Дописати коментар